recept: Rakott káposzta, Kifőzde
Rakott káposzta
(ahogyan én szeretem)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

70 dkg darált hús,
1,5 kg savanyúkáposzta (legjobb a Vavrekéké),
20 dkg rizs,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
zsír, pirospaprika, só, bors




Az apró kockára vágott hagymát 3-4 dkg zsíron megfonnyasztom, és ráteszem a darált húst. Addig pirítom - sűrű kevergetés mellett -, amíg egyenletesen el nem változtatja a színét. Ekkor megborsozom, teszek rá két-három kávéskanál pirospaprikát és jól elkeverem. Megsózom, megint megkeverem, megkóstolom, ha elég ízes, félreteszem.
A rizsből pergős, száraz párolt rizst készítek (kevesebb vízzel).
A káposztát szűrőn átmosom, kinyomkodom, kicsit összevagdalom és 4 dkg zsíron enyhén megpirítom.
Jénai tál alját kibélelem káposztával, majd arra egy réteg rizst teszek, a rizsre egy réteg darált húst, és meglocsolom tejföllel.
Még egy ilyen réteg elfér az edényben, tehát káposzta, rizs, hús, tejföl.
A tetejére még egy réteg káposzta jön.
Lefedve, közepesen meleg sütőben kb. 45 perc alatt kész. Az utolsó 5 percre eltávolítom az edény fedelét, mert szeretem, ha kicsit megpirul a teteje.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs
 erdélyi rakott káposzta
 rakott káposzta magyarán
 párolt savanyúkáposzta

Forrás: Anyám mindig így csinálta.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.10. Utoljára frissítve: 2009.07.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 08:39:41 - 2.43)
Hozzászólások:

Lajos (2010-12-26 16:59:59):
Az a titka, hogy jól ki legyen mosva a káposztából a savanyú íz. Ez ugyanis nem egy leveses étel, ahol inkább a káposzta íze érződjön, mint a savanyúság.

Megjegyzés a recepthez