Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
70 dkg darált hús, 1,5 kg savanyúkáposzta (legjobb a Vavrekéké), 20 dkg rizs, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, zsír, pirospaprika, só, bors |
Az apró kockára vágott hagymát 3-4 dkg zsíron megfonnyasztom, és ráteszem a darált húst. Addig pirítom - sűrű kevergetés mellett -, amíg egyenletesen el nem változtatja a színét. Ekkor megborsozom, teszek rá két-három kávéskanál pirospaprikát és jól elkeverem. Megsózom, megint megkeverem, megkóstolom, ha elég ízes, félreteszem. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Az a titka, hogy jól ki legyen mosva a káposztából a savanyú íz. Ez ugyanis nem egy leveses étel, ahol inkább a káposzta íze érződjön, mint a savanyúság.